ATPAKAĻ

PRIVĀTMĀJA JŪRMALĀ

Projekta tips: Dzīvojamās ēkas, Restaurācija

Pasūtītājs: Privātpersona

Ieguldījums: Dzīvojamās ēkas rekonstrukcija un jaunbūve

Laiks: 2015–2016

Kompānijas: Skonto Būve

Valsts: Latvija

Projekta apraksts

Projekti, kuros vēsturiskais mantojums savienots ar mūsdienu dzīves vajadzībām, vienmēr ir aizraujoši un izaicinājumiem bagāti. Arī šis privātīpašums vienā no Latvijas skaistākajām pilsētām, Jūrmalā, šajā ziņā nav izņēmums. Projekta ietvaros rekonstruēta divstāvu koka karkasa ēka, saglabājot vēsturisko fasādi un dabīgā šīfera (slānekļa) jumta segumu, bet tās iekštelpas piemērotas šodienas prasībām un pasūtītāja vēlmēm. Atbilstoši pasūtītāja un arhitekta iecerēm īpašumā kā pamata dzīvojamā ēka uzbūvēta jauna, uz betona plātnes reljefā iedziļināta divstāvu monolītā dzelzsbetona ēka ar ievērojamu konsoles daļu otrā stāva līmenī. Laikmetīgajai arhitektūrai raksturīgi, tās jumts ir plakans, bet fasādi veido gan koka dēļu apšuvums, gan vietām eksponēts monolītais betons. Šis paņēmiens vērojams arī interjerā, kurā iekļauta abpusēji eksponēta siena pie kāpnēm, kas vienlaikus redzama abu stāvu līmenī — dzelzsbetona konstrukcija tika lieta vienlaidus 7,1 m augstumā. Interjera projekts tika izstrādāts paralēli būvniecības gaitai, piedzīvojot izmaiņas, kurām Skonto Būve elastīgi pielāgojās.
Kopā ar projektētājiem tika modulētas dažādas situācijas, lai pārliecinātos par konstrukciju drošumu un ilglaicīgumu. Sadarbībā ar projektētāju tika rasti risinājumi arī lielākajai daļai iekšējo mehānisko sistēmu automatizēšanai.

ATPAKAĻ